Vijf vragen aan Chris Knol: hoe groei je de onderhoudswereld?

Vijf vragen aan Chris Knol: hoe groei je de onderhoudswereld?

Wellicht heb je onze snelwegreclame gezien langs de A1/A2 en ben je nieuwsgierig geworden naar Pontifexx? Om je een indruk te geven van onze organisatie spraken we met Chris Knol, recruiter en maintenance consultant bij Pontifexx: “We zijn een consultancybureau waarbij we mensen aannemen om wie ze zijn, niet om wat ze kunnen”.

1. Zeg Chris, hoe weet ik of Pontifexx bij mij past?

“Ons doel is om jou gelukkig te maken. Dit klinkt zweverig, maar we zijn juist een hele nuchtere club. We weten namelijk: alléén als jij happy bent, word je pas echt ergens goed in. Dat is de basis van onze ontwikkeling, waardoor we groeien als team en bedrijf.”

“Het geluk van onze mensen staat boven onze korte termijn doelen. Chris Knol

“Pontifexx is een ambitieuze organisatie met doelen. We zijn pragmatisch en denken in resultaten. We helpen elkaar groeien, ontwikkelen en lastige problemen oplossen. We zijn bruggenbouwers, verbinders en verbeteraars. Door het beste uit onszelf te halen kunnen we onze klanten blijven verbazen.”

“We zijn een hele nuchtere club, met oog voor elkaar.Chris Knol

2. Waarin verschilt Pontifexx van de grote consultancybureaus?

“Goede vraag! We hebben (nog) niet het formaat van de grote consultancybureaus in maintenance land. Daarom maken we zelf altijd de vergelijking van een ‘cruiseschip en de reddingsboot’. Een cruiseschip gaat rustig rechtdoor, met weinig snelheid en spanning.”

“Bij Pontifexx zijn we een reddingsboot. Je krijgt projectverantwoordelijkheid, bouwt aan nieuwe dingen en je staat dicht bij het vuur. Dus wat zoek je in een baan? Zoek je de comfort en routine van een grote organisatie, of zoek je dynamiek en snelheid?”

“Bij ons kijk je in de keuken bij veel bedrijven. Dat komt omdat je vaak bezig bent met twee of meer projecten. Hierdoor houden we het afwisselend. Zo kun je enerzijds veel op pad zijn en anderzijds heb je alle vrijheid om jouw dag zelf in te delen. Dit regel je zelf met de klant.”

“We zijn een wendbare reddingsboot, geen voorspelbaar cruiseschip.” Chris Knol

“Omdat we veel op pad zijn, hebben we elke tweede vrijdag van de maand een ‘terugkomdag’. Dan komen we met het hele team samen op onze ‘homebase in Zwolle’. Zo’n teamdag zit boordevol energie. We kijken samen naar de cijfers, helpen elkaar met slimmigheden en delen kennis uit lopende projecten. Het is een mierennest, maar het is er altijd heel energiek.”

“Onze teamdagen bruisen altijd van energie. Chris Knol

3. Vertel eens over jullie driehoek: mens, systeem en techniek?

“We zijn techneuten en we houden van oplossingen. We denken in systemen en zijn handig met computers. Onze klant kent de techniek en zijn installaties, maar we maken écht het verschil bij ze doordat we als mens binnenkomen.”

“Pontifexx is Latijn voor ‘bruggenbouwer’. We geloven bijvoorbeeld ‘dat als we de mensen bij een implementatie betrekken, dan raken ze betrokken’. Zo creëer je draagvlak en bereidwilligheid om resultaten in stand te houden. Dus als je zorgt dat deze softe kant goed zit, bereik je op systeem en techniek vlak enorm voordeel.”

“Pontifexx is Latijn voor bruggenbouwer. Chris Knol

4. Kun je doorgroeien bij Pontifexx?

“We hebben geen uitgekauwd carrièrepad voor je klaarliggen. Je kunt namelijk zelf bijdragen aan het vormgeven van een functie. Ook als deze nog niet bestaat! We zijn een solide organisatie met solide diensten, maar we ondersteunen alle mogelijkheden om zelf diensten te bedenken.

De wereld gaat vooruit, dus in plaats van een vast carrièrepad bieden we je liever de ruimte voor eigen ideeën. Heb je een eigen dienst bedacht? Of zie je commerciële groeimogelijkheden in de markt? Let’s go!”

“We nemen iemand aan om wie ze zijn, niet om wat ze kunnen. Chris Knol

pontifexx vacature langs de snelweg v3

5. Gaan jullie echt naar Lapland in 2023?

“Pontifexx is een ambitieuze organisatie met doelen. We zijn transparant. Zo bespreken we alle financiële kengetallen. We bekijken als team waar we staan, wat er in de pipeline zit en of we goed op weg zijn.”

“En over die doelen? In 2012 stelde we ons het doel om in 2018 uitgegroeid te zijn tot een solide organisatie met uitgewerkte diensten en een goed ontwikkelapparaat voor onze medewerkers. We hebben gehandeld naar deze doelen en zijn als beloning in 2018 met het hele team naar Rome geweest. Successen moeten worden gevierd!”

“In het warme Rome hebben we nagedacht over onze volgende (letterlijke en figuurlijke) bestemming. Zo hebben we wederom een stip aan de horizon gezet, Lapland 2023:

“‘In 2023 is Pontifexx een begrip in Nederland. Wij zijn het persoonlijke adviesbureau dat, met haar wortels in onderhoud, middels diensten verbindt en verbetert. Wij bouwen bruggen tussen engineering-, productie, en onderhoudsafdelingen en zorgen voor meetbare resultaten. Pontifexx is veelzijdig en leert haar klanten hoe ze een team kunnen worden waarin medewerkers elkaar versterken’.”

“Om dit te kunnen bereiken, willen we dit jaar zes nieuwe mensen aannemen!”

Krijg je energie van ons verhaal en voel je een match? Solliciteer dan hier!

Wat doet een Maintenance Consultant zoal? Lees verder.

Deel dit bericht