Rome 2018

Rome 2018

Pontifex-rome-2018-nieuws-20

Pontifexx is gedurende 8 jaar van pionneren, ontwikkelen, groeien, professionaliseren en continue verbeteren bij zowel de klant als intern uitgegroeid tot een organisatie met een 20 tal professionele onderhoudsadviseurs. Van alle Pontifexx medewerkers word verwacht bij te dragen aan de ontwikkeling van Pontifexx als organisatie, hier hoort ook het ontwikkelen van de bedrijfsvisie bij. Tijdens het ontwikkelen van de Visie in 2015 hebben de medewerkers een gezamenlijk doel gesteld genaamd “Rome 2018”. Het doel hield in een professionele, zelfredzame organisatie te worden die haar bestaansrecht heeft bewezen.

“Pontifexx is een onderhoudsorganisatie, die technische diensten ongeacht de groeifase van het bedrijf, op een pragmatische wijze wil helpen naar de volgende groeifase te komen.”

Nu eind 2018 zijn we de organisatie die we beschreven hebben in 2015, en hier zit een welverdiende beloning aan vast namelijk een trip naar Rome met het hele bedrijf!

13 September 07:15 was het zo ver, vol verwachting klopt ons hart op weg naar Schiphol.

Na aangekomen te zijn in Rome stond er gelijk een uitdaging voor het Pontifexx team, een “Garbagerun” achtige tocht naar het hotel. De Personeelsleden werden verdeeld over verschillende groepjes en kregen elk een bedrag van 20,- euro om van het vliegveld naar het hotel te komen. Gedurende de toch werden er aanwijzingen en opdrachten verstuurd door het organiserende team van “Sfeerbeheer”.  Deze opdracht symboliseert de mentaliteit van de Pontifexx medewerkers, een onverwachte wending in het programma waar adequaat en oplossingsgericht op gereageerd moet worden.  Het “Reddingsboot-Gen” welke in elke Pontifexx-er schuilt uitte zich hier direct.

Jonathan Hoogenboom: “Pontifexx heeft enorme passie voor het vak, is competitief, prestatie-  en resultaatgericht maar tijdens deze dagen merk je ook dat er altijd ruimte is voor een dolletje. We willen alles uit het leven halen maar wel ieder op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo. Deze eigenschappen maken Pontifexx een fantastische club waar ik trots op ben!”

Eenmaal aangekomen in het Hotel werd het volledige 3-dagen durende programma gepresenteerd bestaande uit verschillende teambuildingsactiviteiten, “fieldtrips” en het ontwikkelen van een nieuwe Pontifexx Visie.

Arjan ten Have: “Het is zo tof om met deze gave collega’s op de Engelenbrug te staan. Een brug die symbool staat voor beschaving en ontwikkeling. De grootste wereldmachten uit onze geschiedenis hebben gebruik gemaakt van deze brug en nu staan wij als Pontifexx-ers op deze brug. Pontifexx-ers zijn slimme gasten met goede opleidingen, de juiste houding, jong en energiek: echte wereldbestormers. En wat is het dan mooi om te beseffen dat we onderling zo’n gave klik hebben met elkaar. Uniek!”

Rome was een trip waarin niet alleen de behaalde doelen zijn gevierd, maar waar ook teruggeblikt is op het ontstaan van Pontifexx en waar een nieuwe ambitieuze stip op de horizon gezet is. De nieuwe visie van Pontifexx en het daarbij behorende nieuwe doel “Lapland 2022” word verder ontwikkeld en gaat zorgen voor de volgende stap in de groei van Pontifexx.

Deel dit bericht