Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Pontifexx is een duurzame, sociale organisatie. We hebben oog voor de wereld en de mensen om ons heen. Eén van de manieren waarop we dat concreet maken is het PontiServe programma. Het PontiServe programma stelt collega’s in staat om gedurende een aantal weken een goed doel te ondersteunen met behoud van het salaris. Pontifexx stelt per jaar 0.5 * aantal FTE beschikbaar in weken welke aan goede doelen besteed mogen worden door de collega’s met een vast contract. De invulling van PontiServe programma wordt ieder jaar vastgelegd en is geborgd in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Op deze wijze hopen wij de talenten binnen Pontifexx te delen met de wereld om ons heen, dat is voor ons maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Door ons ondersteunde initiatieven:

Watersporten voor iedereen. Sailwise creëert de mogelijkheid voor mensen met een beperking om toch te kunnen watersporten. Ondersteund door een hoop vrijwilligers wordt het voor mensen met heel diverse handicappen mogelijk gemaakt om te genieten op het water.

Heleen heeft gedurende de zomer van 2018 meerdere malen als vrijwilliger meegedraaid in de ondersteuning, zowel in het zeilen als in de algemene dagelijkse verrichtingen van de deelnemers tijdens hun verblijf op de accommodatie

  

De Gift City in Zwolle wil een vangnet zijn waar vastgelopen mensen terecht kunnen. Het is het een plek waar kansen en ontmoetingen gecreëerd worden.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een psychische of lichamelijke beperking en mensen met een uitkering, bij de Gift City leven ze weer op. Door mee te werken in het City Café/Keuken, de Twinkelwinkel, de City Meubelloods en het Talentenbureau worden zelfs angsten of depressies overwonnen. Dit betekent dat ze weer kunnen functioneren in de maatschappij en op eigen benen kunnen staan. Ze doen weer mee!

Mensen die hun eigenwaarde terugvinden, na een periode van vastzitten. Daar worden we bij Pontifexx enorm enthousiast van! Via de Gift City komen deze mensen weer op de reguliere arbeidsmarkt.

Chris Knol heeft in juni 2017 de halve marathon van Zwolle gelopen, door hem te sponsoren ondersteunen we dit goede werk bij ons in de stad.

De Gift City in Zwolle

Stichting MAF (Mission Aviation Fellowship) is er voor mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF hen bereikbaar. Met haar vliegtuigen ‘bouwt’ MAF luchtbruggen voor meer dan duizend (hulp)organisaties wereldwijd. Dankzij MAF kunnen zij sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen.

Meer info: maf.nl

Landingsbaan voor MAF

De in 2010 opgezette organisatie Arise and Shine bestaat uit een weeshuis in het stadje Jinja (Uganda) en een schooltje in aanbouw in de regio Kibuye, die midden in de rimboe staat. Zo krijgen de kinderen zonder ouders een dak boven hun hoofd en het onderwijs om de armoede te ontstijgen.

Meer info: ariseandshineug.org en artikel ‘De Parel van Afrika’.

Arise and Shine Uganda

De Musketier Marathon in juni 2013 in Lira, in het noorden van Oeganda. Het rebellenleger van Joseph Koney heeft hier jarenlang huisgehouden. In het gebied heerst extreme armoede. Het gebied ligt tegen Zuid-Soedan aan, een land wat 22 jaar geteisterd werd door een burgeroorlog.

Meer info: de4emusketier.nl.

Muskathlon Oeganda