Project Maintenance Engineering

Project Maintenance Engineering (PME): Optimalisatie van onderhoud en levensduur in de ontwerpfase

Tijdens het ontwerpproces van een nieuwe productielijn of machine is het een perfect moment om met een ‘onderhouds bril’ naar de installaties te kijken. Vaak kunnen (kleine) technische aanpassingen in het ontwerp, na ingebruikname, zorgen voor grote onderhouds besparingen. Maar hoe doe je dit, een installatie optimaliseren voor efficiënt onderhoud?

Ontwerpen met een onderhouds bril

Om van brandjes blussen naar onderhoud op topniveau te gaan, is het cruciaal om bij het ontwerp van nieuwe productielijnen invloed te hebben op welke installaties en onderdelen gebruikt gaan worden. Alleen dan kan het huidige niveau van de S-curve stand houden of verbeteren.

Door niet alleen de aanschafwaarde, maar ook de levensduurkosten mee te nemen kan er op ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) gestuurd worden. Daarom bouwen wij de brug tussen de technische ontwerpers, de projectorganisatie, de financieel verantwoordelijke en de technische dienst zelf, zodat alle betrokkenen al tijdens de ontwerpfase aan tafel zitten over het onderhoud in de beheersfase.

Pontifexx-Project-Maintenance-Engineering-dienst

Aan de tekentafel met Project Maintenance Engineering

De specialisten van Pontifexx helpen met de dienst Project Maintenance Engineering (PME) om de meest optimale blauwdruk te ontwikkelen voor de integratie van nieuwe installaties. We brengen het volgende in kaart:

  • Wat je kunt verwachten van ontworpen installaties
  • Aan welke eisen de leveranciers documentatie moet voldoen
  • Wanneer de leveranciers documentatie en tekeningen opgeleverd moeten worden
  • Hoe de installaties in het CMMS systeem geupload dienen te worden
  • Welke reserveonderdelen op voorraad genomen moeten worden
  • Welke onderhouds- en onderdeelmethodieken geschikt zijn
  • Welke trainingen medewerkers nodig hebben

Bij Pontifexx hebben wij een ‘best-practice’ blauwdruk waarmee snel gestart kan worden. Door als Project Maintenance Engineer mee te draaien in een nieuwbouw project kan de blauwdruk op maat gemaakt worden en parallel geïmplementeerd worden. Zo is de nieuwe installatie onderhoudstechnisch geintergreerd en wordt er een goede standaard opgeleverd voor het volgende project.

Whitepaper downloaden: Voorbeeld PME matrix

Klik hier om de whitepaper te downloaden.
Johan-pontifex

Benieuwd naar details van onze aanpak?

Wil je weten hoe onze PME-projecten eruitzien en wat we kunnen betekenen? Dan komen we graag alle details aan je uitleggen.

Wat levert Project Maintenance Engineering op?

Met PME geven we structuur en inhoud aan Early Management in Total Productive Management (TPM). We helpen de kwaliteit van projecten en installaties verhogen, zodat de levensduurkosten van installaties drastisch verminderd wordt. Zo blijkt vaak dat door 2% extra te investeren in vernieuwingen (CAPEX), zo’n 20% op operationele kosten (OPEX) kan worden bespaard.

Projecten