Organisatiescans

De Organisatiescan: ontdek verborgen verbeterpotentie

Vraag in een organisatie aan een willekeurig persoon wat er beter kan en vrijwel meteen krijg je een waslijst met verbeterpunten. Als je doorvraagt hoor je voorbeelden van wat er fout ging en waar de mogelijk oorzaak ligt. Er lijken oplossingen genoeg, maar nemen die écht allemaal de oorzaak weg? Of blijft het bij symptoombestrijding?

Om veranderingen, klein of groot, door te voeren in de organisatie wil je zeker weten dat je de juiste zaken aanpakt. Het vaststellen van de volgorde waarin deze verbeteringen moeten worden doorgevoerd, is minstens zo belangrijk. Dit is precies wat de organisatiescan van Pontifexx oplevert: een helder onderhouds-verbeterplan.

“Uit de organisatiescan kwamen verbeteringen die begrijpelijk waren én praktisch heel snel toepasbaar.”
Keesjan van Opzeeland (hoofd onderhoud & voorzieningen) bij Crown van Gelder

Wij helpen u graag verder!

Hoe ziet een organisatiescan eruit?

De scan wordt uitgevoerd door onderhouds professionals met veel mensenkennis en jarenlange ervaring met diverse systemen in uiteenlopende branches. De scan volgt een strikte structuur, maar de focus kan verschillen. Vooraf bepalen we samen waar er extra rekening mee gehouden moet worden. Zo kunnen we de organisatiescan precies toepassen waar jullie behoefte ligt. Denk hierbij aan situaties als:

  • “Wij werken met SAP PM maar hebben het idee dat het onze vijand is. Waar gaat het fout? Waar moeten we het systeem aanpassen en waar onze werkwijze?”
  • “De technische dienst is altijd bezet, stilstanden worden niet voorkomen, er is geen jaarplan en de kosten zijn erg onvoorspelbaar. Waar moet ik beginnen?”
  • “De projecten-organisatie en de technische dienst leven alle twee in een andere wereld. Hoe en waar kunnen we de samenwerking bevorderen om de life cycle kosten te verlagen en onze output te verhogen?”

Iedere scan wordt opgeleverd met een duidelijk plan van aanpak en volgbare volgordelijkheid. Vervolgens kun je kiezen zelf aan de slag te gaan met de verbeteringen of om de hulp van Pontifexx in te schakelen hierbij.

“Het helpt enorm als een externe partij extra inzicht geeft.”
Keesjan van Opzeeland (hoofd onderhoud & voorzieningen) bij Crown van Gelder

Johan-pontifex

Benieuwd of de organisatiescan ook voor jullie waardevol kan zijn?

Kom in contact met onze specialist voor een vrijblijvend adviesgesprek

Projecten