Onderhoudsstops

De slimste onderhoudsstops in de procesindustrie

Hoe organiseer je een shutdown waarbij stilstand geminimaliseerd wordt, terwijl het groot onderhoud vlekkeloos verloopt? Zelden zit dit hem in de technische mogelijkheden, maar veelal in het optimaliseren van de randvoorwaarden.

Een strak georganiseerde onderhoudsstop maakt het mogelijk om:

  • Efficiënt groot onderhoud uitvoeren;
  • Aanpassingen te doen om de productiecapaciteit verhogen;
  • Technische verbeteringen aan installaties door te voeren of;
  • De ‘asset integrity’ te verhogen.

Waarborg de continuïteit van de fabriek

Ongeplande uitval van een machine of complete productielijn is vaak kostbaar. Vooral wanneer de installatie continu moet draaien om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen.

Zelden ontkom je eraan om een productielijn af en toe stil te leggen voor groot onderhoud. Maintenance- en plant managers weten dat dit de enige manier is om alle machines, systemen en aansturing in goede staat houden. Alleen zo kan de continuïteit van de fabriek worden gewaarborgd en de targets worden behaald.

Wij helpen u graag verder!

Hoe maximaliseer je de beschikbaarheid van een installatie?

Onderhoudsstops zijn complex. Tijdens de periode van stilstand zijn er vaak tientallen, of soms wel honderden contractors dag en nacht tegelijk aan het werk. Het organiseren hiervan is een flinke klus en vergt nauwkeurige voorbereiding. Het is cruciaal om vooraf de juiste risico-inventarisaties te maken en alle interactierisico’s nauwkeurig in kaart te brengen. Zo komt de organisatie niet voor vertragende verrassingen te staan voorafgaand, tijdens en ná de onderhoudsstop.

Shutdown management volgens de nieuwste inzichten

Hoe leidt je een onderhoudsstop in goede banen en zorg je voor een veilige inzet van personeel en materieel? Zodat je met de meeste zekerheid kunt garanderen dat het tijdens de productiestilstand allemaal gaat lukken?

Als maintenance- of plant manager is het een uitdaging om, parallel aan de dagelijkse werkzaamheden, een shutdown te organiseren. Alleen al het inventariseren van risico’s is tijdsintensief en vereist een gestructureerde en nauwkeurige aanpak.

Gelukkig kunnen de experts van Pontifexx dit complexe werk overnemen, door de laatste nieuwe inzichten uit de wereld van onderhoudsstops te gebruiken. Hierdoor zijn we samen in staat om samen een slimme onderhoudsstops te organiseren.

We helpen o.a. bij het vaststellen van de juiste parameters waarop gestuurd moet worden tijdens een stop. Dit kan bepalen of de handeling ‘stopgebonden’ is of niet. Evenals het inventariseren van risico’s en de vraag alle specialisten beschikbaar zijn om

het project te kunnen uitvoeren. Door de onderhoudsstop strak te organiseren en focus te houden op wat belangrijk is, krijgen techneuten de ruimte om hun werk zo goed mogelijk te doen.

Pontifexx-teamlidfoto-Tom-Kraaij

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Kom in contact met onze specialist voor een vrijblijvend adviesgesprek

Shutdown projectmanagers

Pontifexx is expert op het gebied van onderhoudsmanagement en we hebben jarenlange ervaring in het organiseren van industriële onderhoudsstops voor continue en batch gebaseerde productieprocessen in de:

  • Food- en feed industrie;
  • Pharma en chemie sector;
  • Maakindustrie;
  • Energiesector.

Projecten