Interim management

Interim management voor leidinggevende technische functies

Onlangs is het hoofd van de Technische Dienst met pensioen gegaan, maar er is nog geen opvolger gevonden. De vacature voor ‘Hoofd Technische Dienst’ staat al ruim twee maanden open, doordat bekwaam technisch personeel met leidinggevende ervaring erg schaars is. Hoe zorg je dan dat de meest kritische afdeling van de hele fabriek toch betrouwbaar blijft draaien

Om de continuïteit van de fabriek te waarborgen, wil je dat:

  • De dagelijkse operatie, planning en aansturing van het onderhoudsteam en maintenance engineers gewoon doorgaat;
  • Verbetertrajecten niet achter gaan lopen op planning;
  • Contact met contractors wordt onderhouden, zodat er geen ‘technische schuld’ ontstaat doordat kleine onderhoudsklussen worden uitgesteld.

Wij helpen u graag verder!

Garandeer de continuïteit van de technische dienst

Ongeplande uitval van een machine of complete productielijn is vaak kostbaar. De technische dienst is cruciaal bij het voorkomen en oplossen van problemen binnen de fabriek. Je wilt dat deze kritische afdeling te allen tijde operationeel blijft en de middelen heeft om adequaat in te grijpen.

Pontifexx is in staat om ervaren interim managers te leveren die o.a. de dagelijkse operatie van de Technische Dienst kunnen vervangen. Zo kan de continuïteit van de fabriek worden gewaarborgd en targets worden behaald.

Structurele verbetering van het onderhoudsmanagement

Naast dat we primair zorgen dat de dagelijkse operatie doordraait, gaan we aan de slag met structurele onderhoudsverbeteringen. Een interim hoofd technische dienst is zowel instaat om brandjes te blussen als om intern draagvlak te creëren voor verbetering.

Door het beter managen van de OEE (‘Overall Equipment Effectiveness’) gaat de efficiëntie van de productie omhoog. Dat levert vrijwel altijd meer op dan de interim investeringen zelf.

Johan-pontifex

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Kom in contact met onze specialist voor een vrijblijvend adviesgesprek

Ervaren onderhoudstechnische interim managers

Wij zijn geen kille verbeteraars, maar verbinden mensen en verbeteren alles samen. Deze mensenkennis is essentieel om stap voor stap draagvlak te creëren voor verbeteringen binnen de fabriek. Zo helpen we bedrijven uit de ‘brandjes blus’-mode te stappen en structureel hun onderhoud op orde te krijgen.

Een eerste stap is het vertalen van managementdoelstellingen in concrete acties, volkomen begrijpelijk voor de onderhoudsafdeling. Hierna bepalen we samen belangrijke sturingsindicatoren, waarna we dashboards opstellen om heel helder over de kwaliteit en actuele staat om van het onderhoud te kunnen rapporteren. Zo heeft het management ten allen tijde inzicht.

Het landelijke Pontifexx team heeft intensief contact met elkaar. Het gevolg daarvan is dat nieuwe inzichten snel worden gedeeld en we elkaar helpen bij het oplossen van specifieke problemen op locatie.

We kunnen zelfs ondersteunen bij het selectietraject voor een vast hoofd van de technische dienst. Als onderhoud experts weten we vrij goed waar op gelet moet worden.

We hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van interim opdrachten, industriële shutdowns en onderhoudsmanagement voor continue en batch gebaseerde productieprocessen in de:

  • Food- en feed industrie;
  • Pharma en chemie sector;
  • Maakindustrie;
  • Energiesector.

Projecten