Continue verbetering

Continue verbetering

Stel je voor dat je iedere dag 0,1% verbetert en dat je van alle fouten leert en dat in de toekomst kunt voorkomen. Hoeveel zou dat in jullie organisatie schelen?

Is het mogelijk? Ja dat is mogelijk. Het kan alleen met een optimale verdeling tussen Systeem, Mens en Techniek. Men is erg geneigd om direct de techniek in te duiken om de oplossing te vinden maar klopt het onderbuikgevoel wel? En is het wel een technische fout of is het menselijk?

Organisaties zijn pas in staat continue te verbeteren in niveau 3, op dat niveau worden alle onderhoudsprocessen geborgd door een efficiënt systeem. Het onderhoud is helder beschreven en er is een periodieke storingsanalyse door de monteurs en mogelijk gezamenlijk met de teamleads van de operators. De storingen worden methodisch geanalyseerd met correcte data en alle verbeteringen worden geborgd in het systeem.

In de volgende niveaus wordt continue verbetering uitgebreid live KPI’s met alarmmechanismes om op tijd bij de storing te zijn of de storing zelfs te voorspellen.

De genoemde mechanismes ook op orde voor het voorraadbeheer, gebruik van het onderhoudsbeheersysteem en documentatiebeheer.

Kortom, de juiste informatie borgt de standaard en geeft de juiste handvatten om de juiste keuze te maken tussen prestatie, risico’s en kosten.

Waar zitten jouw knelpunten? In een vrijblijvend gesprek kunnen wij deze blootleggen. Ook is een organisatiescan mogelijk om een compleet beeld te krijgen van het huidige niveau en de verbeterpunten om te komen naar het gewenste niveau.

Wij helpen u graag verder!

Johan-pontifex

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Kom in contact met onze specialist voor een vrijblijvend adviesgesprek